Akreditovaný kurz kouč 104
Využite naše VaV zľavy po celý rok!
eLearning

BTS

Elektrotechnické kurzy
Enviromentálne kurzy
Gastronomické kurzy
Jazykové kurzy
Komunikačné kurzy
Kontinuálne vzdelávanie
Krajčírske kurzy
Kurz na vysokozdvižné vozíky
Kurz opatrovania detí
Kurz Operátor CNC strojov
Kurz prvej pomoci
Kurzy BOZP a PO
Kurzy doučovania
Kurzy fotografovania
Kurzy Krásy
Kurzy SBS
Kurzy v doprave
Lektorské zručnosti
Masérske kurzy
Opatrovateľský kurz
Počítačové kurzy
Školenia Krásy
Školenia vodičov ADR
Školenie obsluhy zdvíhacích zariadení - hydraulická ruka
Sociálne služby
Strojnícky kurz
Tvorba webových stránok
Účtovnícke kurzy
Účtovnícke školenia
Vedenie a koučing
Vodičské kurzy
Výchova a vzdelávanie viazačov bremien

Žiadosť o cenovú ponuku
Nenašli ste kurz, ktorý hľadáte?
Reklamácie / podnety
Kontakt

Kariéra vo VaV

Kuchár

upsvar
Názov vzdelávacieho programu: Kuchár - Kuchárka
Akreditácia: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
Číslo akreditácie: 3246/2017/57/1
Rozsah kurzu: 500 hodín
Cena kurzu:
od
999
€ do 1470 €
Miesto realizácie kurzu a kontakt: Celá SR - 0948 996 639
Prešov, Košice, Sabinov - 0911 996 639

Informácie o kurze

  • Kurz je určený pre všetkých, ktorí majú záujem kvalifikovať sa a získať osvedčenie v odbore kuchár – najmä pre:
    • majiteľov reštaurácii, príp. iných pohostinných zariadení pre ktorých je potrebné preukázať sa osvedčením o vzdelaní v tomto odbore (Zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní, § 22, písmeno C)
    • záujemcov o prácu v zahraničí (absolvovaním kurzu a preukázaním osvedčenia môžete žiadať o udelenie pracovného povolenia)
    • všetkých, ktorí uvažujú nad založením živnosti v tejto oblasti
  • Pre prihlásenie do kurzu je potrebné ukončené minimálne základné vzdelanie.
  • Rozsah kurzu je 500 hodín.

Čo sa v kurze naučíte?

  • V priebehu kurzu absolvujete 2 časti: teoretickú (180 vyuč. hodín) a praktickú časť – odborný praktický výcvik (320 vyuč. hodín) priamo v reštaurácii,
  • teoretickou časťou získate znalosti z: technológie prípravy pokrmov, zásad hygieny a bezpečnosti pri práci, potravín, výživy a nápojov, stolovania, zariadenia prevádzok a ekonomicko-právnych aspektov,
  • získané vedomosti si precvičíte počas odborného praktického výcviku. Praktická časť prebieha v reštaurácii, kde budete pod odborným dohľadom samostatne pripravovať jedlá (bez nároku na odmenu). Prax prebieha podľa harmonogramu, ktorý si dohodnete s konkrétnou prevádzkou. Pred nástupom na prax je nutné odovzdať kópiu zdravotného preukazu. S vyhľadaním miesta na prax vám vieme vypomôcť, al. si môžete vyhľadať vlastnú prevádzku.

Čo absolvovaním kurzu získate?

  • Kompletnú kvalifikáciu kuchára/ kuchárky.
  • Osvedčenie s celoštátnou platnosťou.
  • Možnosť zamestnať sa ako kvalifikovaný pracovník v danej oblasti v reštauračných zariadeniach alebo výrobných strediskách alebo si, po splnení ďalších podmienok, založiť vlastnú živnosť.
  • Vedomosti a zručnosti, ktoré budete vedieť uplatniť v praxi.
  • Užitočné informácie, triky a tipy od profesionálnych lektorov.

Ako dlho kurz trvá a v akej forme kurz absolvujete?

Orientačná dĺžka kurzu sú cca 3 - 4 mesiace. Trvanie závisí od formy kurzu, ktorá sa prispôsobí možnostiam našich odborných lektorov a účastníkov kurzu. Teoretická výučba na kurze prebieha štandardne 3-4x za týždeň (s možnosťou výučby v sobotu). O konkrétnych dňoch a časoch výučby budete včas informovaní manažérkou kurzu.

Ako prebiehajú záverečné skúšky?

Záverečná skúška pozostáva z 2 častí - teórie a praktickej časti. Počas teoretickej časti absolvujete test a ústnu odpoveď (z tematických okruhov, ktoré počas kurzu preberiete). Praktická časť prebieha preukázaním praktických zručností pri zabezpečení prevádzky vo výrobnom stredisku, normovaní surovín a kalkulácií, manipulácií so surovinami a zariadením, dodržaní technologického postupu a estetickej úprave kompletného obeda podľa vyžrebovanej témy.

Prečo si vybrať kurz vo VaV Akademy?

  • Kurz môžete absolvovať vo viacerých mestách na celom Slovensku.
  • V priebehu kurzu absolvujete kvalitnú a efektívnu výučbu, vďaka ktorej nadobudnete potrebné teoretické a praktické zručnosti.
  • Spolupracujeme so skúsenými a kvalifikovanými lektormi s praxou, ktorí Vás zodpovedným a ústretovým spôsobom odborne vyškolia na prácu kuchára/ky.
  • Pomôžeme vám so zabezpečením praxe v zariadeniach s ktorými spolupracujeme a poskytneme poradenstvo ohľadom podnikania v odbore.
  • Kurz realizujeme v nadštandardných školiacich priestoroch.
  • Kurz absolvujete za výhodnú cenu, na ktorú si môžete uplatniť viacero zliav, na splátky bez navýšenia alebo cez projekt RE-PAS úplne zadarmo.
  • Naši absolventi majú na ďalšie kurzy vo VaV Akademy automatickú vernostnú zľavu.
  • V prípade záujmu je možné absolvovať počas kurzu školenie z hygieny a epidemiológie v cene 30 €. Cena tohto školenia nie je zahrnutá v cene kurzu. Po jeho absolvovaní získate potvrdenie o absolvovaní – na základe toho sa môžete prihlásiť na skúšky RÚVZ.