Loading...
Dnes je sobota 05.októbra 2024, meniny má Viera

Kurz Cukrár

Akreditácia Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
Číslo akreditácie 3246/2022/127/1
Rozsah kurzu 280 hodín
Cena od 579 € do 990 €
Miesto reallizácie Celá SR
Kontakt 0917 148 136

Možnosť absolvovať kurz on-line (teória)

Možnosť preplácania úradom práce


Informácie o kurze

Kurz je určený pre všetkých ktorí majú záujem kvalifikovať sa a získať osvedčenie v odbore cukrár –cukrárka - najmä pre:

Pre prihlásenie do kurzu je potrebné mať ukončené minimálne základné vzdelanie.


Ako dlho kurz trvá a v akej forme kurz absolvujete?

Orientačná dĺžka kurzu je cca 2-3 mesiace. Trvanie kurzu závisí od formy kurzu, ktorá sa prispôsobí po dohode lektorov a účastníkov kurzu. Výučba na kurze prebieha štandardne 3-4x za týždeň. Podrobné informácie o konkrétnom rozsahu a frekvencii výučby Vám rada poskytne naša manažérka: 0908 99 66 39.


Aký je obsah kurzu?

V rámci vzdelávacieho programu Cukrár - Cukrárka absolvujete teoretickú a praktickú časť.

V priebehu teoretickej časti (60 hodín výučby) preberiete a získate vedomosti v okruhoch:

Počas praktickej časti (220 hodín výučby) získate potrebné zručnosti v príprave a výrobe rôznych druhov cukrárenských ciest, hmôt a základných druhov poliev. Budete zručný vo výrobe zákuskov, tort, cukrárskych ozdôb, v dohotovovaní a zdobení cukrárskych výrobkov. Naučíte sa základne receptúry a správne technologické postupy používané v cukrárskej výrobe.

Praktická časť sa bude realizovať v zazmluvnených cukrárskych výrobniach. Prax prebieha podľa harmonogramu, ktorý si dohodnete s konkrétnou prevádzkou. Pred nástupom na prax je nutné odovzdať kópiu zdravotného preukazu. S vyhľadaním miesta na prax vám vieme vypomôcť, alebo si môžete vyhľadať vlastnú prevádzku.


Ako prebiehajú záverečné skúšky?

Záverečná skúška pozostáva z 2 častí.

Písomná skúška sa skladá z 30 úloh s výberom odpovede, požadovaná úspešnosť minimálne 60 %. Praktická časť skúšky - prebieha preukázaním vedomosti a praktických zručností pri zabezpečení pracoviska na prevádzku, príjme a uskladnení surovín, manipulácii so strojovým zariadením a vybavením a pri zhotovení cukrárenského výrobku podľa vyžrebovanej témy. Požadovaná úspešnosť minimálne 60%.


Čo absolvovaním kurzu získam?


Ako sa na kurz prihlásiť?

Na kurz sa prihlásite vyplnením a odoslaním nezáväznej online prihlášky. Po jej prijatí Vás bude kontaktovať naša manažérka, ktorá Vám poskytne všetky podrobné informácie o kurze, rada Vám poradí a pomôže.


Prečo si vybrať kurz vo VaV Akademy?

V prípade záujmu je možné absolvovať počas kurzu školenie z hygieny a epidemiológie v cene 30 €. Cena tohto školenia nie je zahrnutá v cene kurzu. Po jeho absolvovaní získate potvrdenie o absolvovaní – na základe toho sa môžete prihlásiť na skúšky RÚVZ.