Akreditovaný kurz kouč 104
Využite naše VaV zľavy po celý rok!
eLearning

BTS

Elektrotechnické kurzy
Enviromentálne kurzy
Gastronomické kurzy
Jazykové kurzy
Komunikačné kurzy
Kontinuálne vzdelávanie
Krajčírske kurzy
Kurz na vysokozdvižné vozíky
Kurz opatrovania detí
Kurz Operátor CNC strojov
Kurz prvej pomoci
Kurzy BOZP a PO
Kurzy doučovania
Kurzy fotografovania
Kurzy Krásy
Kurzy SBS
Kurzy v doprave
Lektorské zručnosti
Masérske kurzy
Opatrovateľský kurz
Počítačové kurzy
Školenia Krásy
Školenia vodičov ADR
Školenie obsluhy zdvíhacích zariadení - hydraulická ruka
Sociálne služby
Strojnícky kurz
Tvorba webových stránok
Účtovnícke kurzy
Účtovnícke školenia
Vedenie a koučing
Vodičské kurzy
Výchova a vzdelávanie viazačov bremien

Žiadosť o cenovú ponuku
Nenašli ste kurz, ktorý hľadáte?
Reklamácie / podnety
Kontakt

Kariéra vo VaV

Pekár

upsvar
Názov vzdelávacieho programu: Pekár - Pekárka
Akreditácia: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
Číslo akreditácie: 3246/2018/32/2
Rozsah kurzu: 240 hodín
Cena kurzu:
od
999
€ do 1080 €
Miesto realizácie kurzu a kontakt: Celá SR - 0948 996 639
Prešov, Košice, Sabinov - 0911 996 639

Informácie o kurze

  • Kurz je určený pre všetkých, ktorí majú záujem kvalifikovať sa a získať osvedčenie v odbore pekár. Pre tých, ktorí uvažujú nad založením živnosti v tejto oblasti, resp. sa chcú pekárstvu venovať profesionálne alebo pre osobnú potrebu
  • Pre prihlásenie do kurzu je potrebné ukončené minimálne základné vzdelanie.
  • Rozsah kurzu je 240 hodín (1 vyuč.hod./45 min.).

Ako dlho kurz trvá?

Orientačná dĺžka kurzu Pekár je cca 6 týždňov. Trvanie závisí od formy kurzu, ktorá sa prispôsobí možnostiam našich odborných lektorov a účastníkov kurzu. Výučba na kurze prebieha štandardne 3-4x za týždeň (s možnosťou výučby v sobotu). O konkrétnych dňoch a časoch výučby budete včas informovaní manažérkou kurzu.

Čo sa v kurze naučíte?

V priebehu kurzu Pekár absolvujete teoretickú (60 hod.) a praktickú časť = odbornú prax (180 hod.) a osvojíte si potrebné znalosti z tém:

  • problematika pekárenskej výroby
  • zásady osobnej hygieny, hygieny práce vo výrobe a zásady BOZP
  • základné suroviny/materiály potrebné pri pečení a ich skladovanie
  • rozdelenie a druhy pekárskych výrobkov
  • technológia prípravy pekárenských výrobkov (príprava kvasov, ciest, tvarovanie, kysnutie, pečenie)
  • expedovanie výrobkov
  • obsluha, nastavenie a údržba technologického zariadenia pekárenskej prevádzky

Získané vedomosti si precvičíte počas odbornej praxe v zazmluvnených pekárenských prevádzkach.

Čo absolvovaním kurzu získate?

  • kvalifikáciu Pekára/pekárky a osvedčenie s celoštátnou platnosťou
  • možnosť zamestnať sa ako kvalifikovaný pracovník v pekárenskej oblasti
  • po splnení ďalších podmienok, si môžete v danej oblasti založiť živnosť
  • vedomosti, ktoré budete vedieť okamžite uplatniť v praxi pekára/pekárky
  • užitočné informácie, triky a tipy od profesionálnych lektorov

Prečo si vybrať kurz vo VaV Akademy?

  • Spolupracujeme so skúsenými a kvalifikovanými lektormi s praxou, ktorí Vás zodpovedným a ústretovým spôsobom odborne vyškolia na profesiu pekára - pekárky a naučia Vás neustále sa zdokonaľovať.
  • Kurz realizujeme v nadštandardných školiacich priestoroch s kvalitným prístrojovým a materiálovým vybavením
  • Kurz absolvujete za cenu, na ktorú si môžete uplatniť viacero zliav, na splátky bez navýšenia alebo cez projekt úradu práce RE-PAS úplne zadarmo.
  • Po absolvovaní kurzu vám radi pomôžeme s prípravou na živnostenskú skúšku a poradíme vám o vašom budúcom podnikaní v odbore.
  • Naši absolventi majú na ďalšie kurzy vo VaV Akademy automatickú vernostnú zľavu.